Bröllop är fantastiskt

Jag planerar nu det sista inför vårt bröllop. För er som ännu inte är gifta kan jag berätta att bröllop är en överraskande stor industri. Allt finns att köpa och ofta med priser som vittnar om marginaler de flesta andra produkter inte kommer i närheten av. Lägg till ordet ”bröllop” och butikerna lägger till en nolla på priset. Att låta skräddaren fixa till en klänning är billigt, men en bröllopsklänning svindyrt. Reservera en restaurang för en middag är billigt, men en bröllopsmiddag dyrt. Tårta billigt, bröllopstårta betydligt dyrare. Boka fotograf är relativt billigt, men bröllopsfotograf…

Synovate gjorde tillsammans med Swedbank en undersökning om svenskarnas bröllopsekonomi. Enligt undersökningen lägger svenska par i genomsnitt 54,000 kronor på sitt bröllop. För många par blir bröllopet en så stor utgift att ännu en ny produkt växt fram, nämligen bröllopsförsäkringar. Det är sajten Bröllopstorget.se som tillsammans med försäkringsbolaget Atava har tagit fram en bröllopsförsäkring. Jag har ingen statistik på hur vanligt det är att ett bröllop ställs in i sista sekunden men känner mig ganska övertygad om att vi finner goda marginaler även i detta fall.

Jag lyssnade på en föreläsning med Amelia Adamo för ett antal år sedan. Hon hade då nyligen skapat en bröllopstidning och konstaterade förnöjt att det är den enda tidning där man kan lägga in 98% reklam och ändå ta dyrt betalt av kunden.

Bröllop är fantastisk, även för näringslivet…

2 Responses to Bröllop är fantastiskt

  1. charlotta skriver:

    charlotta

    Bröllop är fantastiskt | Affärsutvecklingsbloggen

  2. online phd dissertations

    Bröllop är fantastiskt | Affärsutvecklingsbloggen

Lämna en kommentar